Промышленное холодильное оборудование, холодильные агрегаты
Низькотемпературні холодильні установки для випробувальних камер
24.07.2019
Холодильні камери і склади: коректний вибір
15.08.2019

Сучасна шокова заморозка продукту: переваги

Промышленное холодильное оборудование, холодильные агрегаты

Технологічний процес заморожування в холодильній установці складається з трьох стадій:
1. Охолодження в промислової морозильній камері до 0 ° С.
2. Зниження температури охолоджуваних продуктів і перехід з рідкого середовища в твердий стан. На цьому етапі при незначному зниженні температури до -5 ° С відбір тепла в холодильній камері здійснюється значно ефективніше. Початкова стадія заморожування характеризується кристалізацією не менше 2/3 маси продукту.
3. Остаточне доморожування в холодильному агрегаті відбувається при низькому температурному режимі до -18 ° С, -24 ° С або нижче.
Процес заморожування до температури -24 ° С у холодильних низькотемпературних камерах за часом триває не менше 2,5 години. При шоковому заморожувані температура охолоджуваних продуктів зменшується до -35 ° С. Потрібно всього 20-35 хвилин для повного заморожування продукту.
У камері шокової заморозки холодоносителем є повітря, призначенням якого є обдування охолоджених продуктів. Внаслідок значного збільшення енерговитрат і суттєвої деформації продукту, зниження температури до нижчих показників абсолютно не ефективно.
Шокова заморозка: особливості та переваги
• Скорочення тривалості заморозки в камері шокової заморозки в 4-10 разів.
• Можливість зменшити виробничі площі приблизно вдвічі.
• Економія на скороченні працюючого персоналу 27-30%.
• Швидка окупність холодильного обладнання – на 15% швидше, ніж звичайних низькотемпературних холодильних установок.
• Значне зменшення втрат продукту при зберіганні вдвічі.

Великим плюсом є те, що в камері шокової заморозки, завдяки надвисокої швидкості охолодження, форма продукту залишається незмінною, на відміну від інших методів. Шокова заморозка не залишає часу на розвиток будь-якого бактеріологічного середовища, не руйнує біохімічний склад продукту і його поживні властивості, забезпечує екологічну чистоту. Терміни зберігання продуктів, які зазнали шокового заморожування, значно більше, ніж при звичайному заморожуванні.

ЗАЛИШИЛИСЬ ЗАПИТАННЯ?

Нам важливо знати Вашу думку, працюємо в режимі 24/7