Чиллери: особливості вибору для різних виробництв
27.08.2019
Холодильні двері для промислового холодильного обладнання
29.08.2019

Холодильні компресори: важлива частина холодильних машин

Переважно для охолодження морозильного і холодильного устаткування в торговельній мережі застосовуються герметичні поршневі компресорно-конденсаторні агрегати. Головними їх перевагами є доступна вартість, раціональна взаємозамінність з ідентичним обладнанням. Серед недоліків виділяють гучність при роботі і повну неремонтоздатність.
Напівгерметичні компресори
До більш технологічного холодильного обладнання відносяться поршневі напівгерметичні компресори. Їх можливості набагато більші, застосовуються вони в холодильних установках для охолодження габаритних холодильних складів і камер, чілерів, іншого обладнання, що вимагає вироблення великих обсягів промислового холоду.
На відміну від граматичних модифікацій, напівгерметичні компресорно-конденсаторні агрегати характеризуються високою ремонтопридатністю і тривалим експлуатаційним ресурсом – ефективно працюють не один десяток років. Відповідно, ціна таких холодильних установок значно вища, що є деяким мінусом. Компресори Bitzer, Copeland – найбільш популярні в цій підгрупі.
Спіральні компресори
Ці моделі затребувані в потужних кондиціонерах, рефрижераторах, холодильних камерах середніх розмірів. За вартістю знаходяться в інтервалі між герметичними і напівгерметичними модифікаціями.

Ротаційні компресори
Холодильні агрегати використовуються для невеликих холодильних шаф і камер, також при кондиціонуванні повітря. Завдяки невеликим габаритам, малошумною роботі, невисокій вартості, користуються непоганим попитом. У той же час, ряд істотних недоліків холодильних компресорів накладає певні обмеження на їх використання, а саме: спеціальний монтаж і запуск, строгі вимоги за умовами експлуатації, неремонтоздатність.

Модельний ряд компресорів не обмежується перерахованими видами. Для монтажу специфічного холодильного обладнання використовуються і інші різновиди: напівгерметичні безсальникові, сальникові модифікації, гвинтові, відкриті моделі компресорів та ін.

ЗАЛИШИЛИСЬ ЗАПИТАННЯ?

Нам важливо знати Вашу думку, працюємо в режимі 24/7