Промисловий холод: види холодильних машин
23.08.2019
Холодильні компресори: важлива частина холодильних машин
28.08.2019

Чиллери: особливості вибору для різних виробництв

На різних виробництвах для охолодження рідких середовищ використовуються чиллери. Подібний тип холодильного обладнання застосовують в харчовій промисловості, для промислових цілей, систем кондиціонування.

При охолодженні харчових продуктів в процесі їх переробки потрібно, наприклад, охолодження масла, молока. Для вироблення промислового холоду виробничими процесами може бути передбачено охолодження басейнів, технологічного обладнання, електродвигунів, інших теплоносіїв. У хімічній промисловості Чиллерні холодильні установки застосовують при підтримці температурного режиму при хімічних реакціях.

Промислові чиллери на замовлення
Особливістю застосування чиллерів є те, що кінцевим продуктом охолодження можуть бути безпосередньо рідкі середовища, а також вода може виступати в ролі проміжного теплоносія. Тобто, відповідно до технологічного процесу, потрібно холодильне обладнання для охолодження за допомогою води інших речовин. Чиллер, по суті, не охолоджує рідина або повітря, а забирає у них зайве тепло.
Завдання, які вирішуються вироблення промислового холоду за допомогою чілерів дуже різноманітні і специфічні. Тому в кожному конкретному випадку проектування холодильних систем і монтаж холодильного обладнання здійснюється стосовно до конкретних умов технологічних процесів. При замовленні проекту чилера потрібно повна інформація про технологічні процеси вашого виробництва:
• температура входить і виходить потоку води;
• швидкість переміщення рідинного середовища;
• обсяг потоку води.
Особливу увагу слід приділити правильному розміщенню конденсатора. У невеликому приміщенні з-за великої кількості виробленого тепла можлива аварійна зупинка холодильного агрегату, значить конденсатор потрібно встановлювати зовні приміщення або передбачити додаткову вентиляцію.
Купити чиллер в компанії «Нейлок» можна за вигідними цінами виробника. Уточнити вартість якомога в технічному відділі по телефонах, вказаних на сайті.

ЗАЛИШИЛИСЬ ЗАПИТАННЯ?

Нам важливо знати Вашу думку, працюємо в режимі 24/7